کينډۍ:Hoofdpagina

د ويکيپېډيا، وړیا پوهنغونډ له خوا

Welkom op Wikipedia
De vrije encyclopedie

Aantal artikelen: ۱۹٬۰۶۷
Aantal actieve gebruikers: ۳۴
Portaal van de week: کينډۍ:Portaalvandeweek

Uitgelicht Etalage Over Wikipedia
Zonhoven
Neutraal Moresnet
[[]]
[[]]
[[]]
[[]]
[[]]
[[]]

Wikipedia is een online encyclopedie die tracht inhoud te bieden die vrij herbruikbaar, objectief en verifieerbaar is. Het project is gebouwd op vijf zuilen. De Nederlandstalige versie startte op 19 juni 2001 en is, gemeten naar het aantal artikelen, met meer dan 1,9 miljoen artikelen de op vijf na grootste taalversie.

Iedereen kan direct online inhoud publiceren, met inachtneming van de basisregels zoals die met betrekking tot de neutraliteit van de inhoud. Er zijn veel hulppagina's beschikbaar. Er is ook een snelcursus voor nieuwe gebruikers, onder meer over het creëren of het bewerken van een artikel. Dingen uitproberen kan in de zandbak en zijn er toch nog vragen, dan kunnen die gesteld worden bij de helpdesk.

Wist je dat ... Afbeelding

کينډۍ:Hoofdpagina - wist je dat ۲۰ مې

کينډۍ:Hoofdpagina - afbeelding van de dag

Actueel Recent overleden

کينډۍ:Hoofdpagina - recent overleden

کينډۍ:Hoofdpagina - in het nieuws
In het nieuws
کينډۍ:Geschiedenis ۲۰ مې
۲۰ مې in de geschiedenis
Zusterprojecten
Wikipedia is onderdeel van de Wikimedia Foundation, een non-profitorganisatie, en heeft diverse zusterprojecten die ook van de wikisoftware gebruikmaken:

کينډۍ:Hoofdpagina/project کينډۍ:Hoofdpagina/project کينډۍ:Hoofdpagina/project کينډۍ:Hoofdpagina/project کينډۍ:Hoofdpagina/project کينډۍ:Hoofdpagina/project کينډۍ:Hoofdpagina/project کينډۍ:Hoofdpagina/project کينډۍ:Hoofdpagina/project کينډۍ:Hoofdpagina/project کينډۍ:Hoofdpagina/project کينډۍ:Hoofdpagina/project

کينډۍ:Wiki Loves Monuments mobile bannerInhoud